REPORTAGE FRÅN THULINTRÄFFEN 2007

Det började dåligt lördagen den 21 juli. Med vädret alltså. Det vi fruktade mest var regn. Och det fick vi. På morgonen när vi körde i våra två  Morrisar , Minor cab –57 och MO –50, så vräkte det ner.
-”Det här bådar inte gott,” tänkte vi. Men när vi kom fram till Landskrona så upphörde plötsligt regnet. Ingen sol visade sig, men uppehåll. De hade ju lovat dåligt väder denna dag. Men vi fick upp tältet och ägnade en bra stund med att sätta upp all vår klubb-regalia såsom broschyrer, flaggor, gatuskyltar m.m. Gatorna hade nu blivit fler och utökats med Wolseley Lane och Oxford Street tillsammans med Morris Street. Vi har nu blivit ägare även till en Wolseleyflagga, svart text på gul botten. Snygg tillsammans med den tidigare Morrisflaggan och klubbflaggan. När klockan var halv tio hade 28 bilar samlats. Vi skulle vara 30 men några hade fått förhinder. Nytt rekord igen! Förra året var vi 23 bilar. Ska vi bli fler nästa år? Sedan var det dags att hälsa alla välkomna och bjuda på kaffe. Dagens tävling utlystes. Man skulle skriva vilken bil man helst ville äga, utan hänsyn till hur fin bilen är eller hur mycket värd den är.

Givetvis kunde man inte rösta på sin egen bil. Den äger man ju redan. Det blev en nöt att knäcka för många. Under dagen åt vi som vanligt korv med bröd som klubben bjuder på, och många gick runt och tittade på alla de andra engelska bilarna. Som vanligt stod vi tillsammans med UBCC-South, och totalt var vi 82 bilar från öriket. Inte illa! Regnet uteblev under resten av dagen, och det blev  t.o.m. varmt när solen tittade fram några gånger.
  

                                          Vem som vann tävlingen?

Dessa bilar ville många ha:
1.Morris 10 CWT 1947, ägare Torbjörn Dahlström
2.Morris Minor Tourer 1951, ägare Per Lindholm
3.Morris Minor Tourer 1957, ägare Lasse Lundberg
3.Morris Minor MM 1950, ägare Ole Johnsson

Delad tredjeplats alltså. Som allting roligt tar det roliga slut någon gång. Jag tror att alla trivdes på Thulinträffen i år också. Det är ju ett bra tillfälle att lära känna varandra. Nästa år firar Morris Minor, MO, MS, Wolseley 4/50 & 6/80 60 år, samtidigt som vår klubb firar fem år i nuvarande skepnad. Då kommer vi igen både på Thulin och troligen en extra jubileumsträff.  

Väl mött då. Hälsn. Lasse L

 

 

 

 

 

 

 

www.morriswolseley.se © 2011