KLUBBKAMPEN 2007Söndagen den 9 september var det åter dags för Klubbkampen som arrangeras genom UBCC-South. Detta året hade förra årets vinnare, Triumph TR Klubben, den goda smaken att förlägga starten till Bil-Månsson i Eslöv, som ju bara ligger 15 kilometer från undertecknads bostad.
Jag och min fru Anette körde med vår Morris Minor Cabriolet –57 till starplatsen. Redan när vi kom kl.10.00 var det fullt med brittiska ekipage på Bil-Månssons parkeringsplats. Så mycket bilar att Månsson själv, som för övrigt hade ställt upp med kaffe och frallor till deltagarna, fick flytta de ”vanliga” bilarna för att vi skulle få plats.
Vår klubb representerades förutom av undertecknad av Per Fritz i Morris Minor 2-d saloon –58, Bengt Möller i en Minor 2-d saloon –57, Tommy Larsson i en Morris 1300 –70 och Kjell Johansson i en Minor Traveller –68. Vi beslöt att åka gemensamt hela vägen, dock gick detta nog inte fram till Kjell som hann köra iväg innan.  Hela 65 engelska bilar startade.Första kontrollen var redan vid starten. Vi skulle gissa vikten på en tygkasse med Rover-logga. Inte så lätt. Men jag och min fru gissade på  7,8 kg. Rätt svar var 7,5 kg! Turen gick sedan vidare runt Ringsjöns vackra natur.

Nästa kontroll var på Backagården, där vi skulle sätta tändstiften i rätt tändföljd på en sexcylindrig Triumph-topp. Nog så knepigt! Få lyckades få alla rätt, men jag lyckades faktiskt pricka in alla sex till allas förvåning! Lite tur, lite skicklighet? Vi åkte vidare till Höör och besvarade en del knepiga frågor längsvägen.  Vädret var ju strålande och vi kunde åka nedcabbat hela vägen. Den sista kontrollen var även den lite svår. Där gällde det att komma ihåg vad som fanns i en låda, för att sedan besvara frågor om innehållet. Med mitt obefintliga närminne? Dock gick det ganska bra ändå, så vi var nöjda.

Så småningom närmade vi oss målet i Jakriborg
i Hjärup.
Jakriborg är en helt nybyggd stad i medeltidsstil. Fantastiskt fint! Vårt gäng hade tagit det lugnt ute på rundan, så vi var faktiskt sist i mål, men det går ju inte på tid. Väl i mål var det snart dags för prisutdelning. Döm om min förvåning när Peter Bäckström kallade fram mig och min hustru som förstapristagare i den individuella tävlingen!
Så vi fick faktiskt gå fram först och välja pris. Hur gick det då för klubben? Jo, vi kom på en hedrande 4: e plats bland 13 medverkande klubbar. Bästa vi uppnått hittills! Vann gjorde BAC (British Automobile Club), som nu får äran att arrangera nästa års klubbkamp. Tur att inte vi vann, vi har ju fullt upp ändå nästa år, men vi kommer att köra detta trevliga rally igen. Absolut!

Hälsningar Lasse Lundberg

 

 

 

 

 

 

 

 

www.morriswolseley.se © 2011