BRITTISK KRAFTSAMLING PÅ VIKINGATIDERNågra klubbmedlemmar sida vid sida. Närmast Karl-Evert Lundgrens
Wolseley 15/50 1958, Morris Minor Tourer –57(  Lasse L) och Bengt Möllers Morris 10/4 1935.

Brittiska Kraftsamlingen på Vikingatider: rena invasionen!


Den tredje juni i år invaderades Vikingatider i Löddeköpinge av ca 125 engelska bilar. Detta är ett återkommande samarbete mellan de brittiska bilklubbarna i UBCC-south. (United British Car Clubs South för de oinvigde). De flesta märken fanns representerade; Jaguar, Austin, MG, Triumph och Lotus fanns att beskåda, liksom Morgan, Rover,  Austin-Healey, TVR och naturligtvis Wolseley och Morris.
Det dröjde inte länge innan vi svämmade över den inhägnad vi fått, och var tvungna att invadera marken även på andra sidan repet. Vi var klart dominerande alltså!
Vår klubb var som vanligt inte den största, men det dök ändå upp flera Morrisar och någon Wolseley. Vi hissade givetvis både vår klubbflagga och Union Jack, precis som de flesta andra klubbarna.
Nytt för i år var att Peggys Skafferi ställde upp en ”Sillavagn”, där de som gillar stekt sill med eller utan potatismos kunde få sitt lystmäte. Bra komplement till korven!
Det blev som sagt väldigt trångt om saligheten, men alla var glada ändå
att sommaren var här och att våra engelska klenoder fick luftas i den härliga försommarkvällen. Efter att ha umgåtts några timmar och vandrat runt bland alla fina bilar så var det dags att bryta upp för denna gången. Men vi återkommer nästa år. Var så säkra.

 

 

 

 

 

 

 

 

www.morriswolseley.se © 2011