Gula träffen 2010

Denna hemsida uppdateras ej och upphör under våren 2020!

Välkommen till vår nya hemsida:


https://www.austin-morris-wolseley.se/


GULA TRÄFFEN 2010

Motorhistoriska Klubben i Skåne (MHK) arrangerade som vanligt den populära Gula Träffen den 25 september. Vanligtvis brukar den äga rum på Trollenäs Slott utanför Eslöv, men denna gång valde man att prova ett nytt grepp, nämligen på anrika Bosjökloster vid Ringsjön. Klostret har anor sedan 1000-talet då Benediktinerorden började bygga klostret vid Ringsjön, som då låg på en ö. Bland annat finns en 1000-årig ek på området, och den anses vara Skånes äldsta levande. Läs mer om klostrets historia på Bosjöklosters hemsida.

För undertecknad är det en idealisk plats. Jag kan i princip rulla på frihjul ner till klostret. Så jag plockade fram min Morris Oxford MO -50 för en sista tur innan vinteridet. Borgården blev ganska snabbt fylld av allehanda gamla fordon i allmänhet och Morris i synnerhet. Jodå, det dök upp den ena Morrisen efter den andra, både medlemmar och ännu inte medlemmar. Vi gjorde givetvis tappra försök att värva dem som ännu inte kommit på att man måste vara medlem i vår klubb om man äger en Morris eller Wolseley. Det kom förresten en Wolseley också, Karl-Evert Lundgrens  15/50 från 1958.

Härliga Morrisar. Undertecknad beundrar en fin Minor MM Lowlight och försöker värva dem till klubben.

Det blev som sagt mycket trångt på den utrymmesmässigt begränsade borggården. De som kom först och ville hem först fick vackert finna sig i att vänta tills det blev ledigare. Några lyckades övertala sina ”grannar” att flytta sina bilar, och på så sätt slippa ut genom myllret.

Men det kom som sagt många Morrisar. Ett litet axplock; Morris 10/4 -35, Morris Cowley saloon -57, Morris Oxford MO -50, Morris ½ ton Van -68, Morris Minor -54, Morris Minor -58, Morris Minor MM lowlight -50 med flera. Ovanligt många för denna träff. Mycket glädjande för alla Morris/Wolseley-nördar.

Lagom trångt. Men det var ju enkelt att hitta varandra.

Dagen gick snabbt som vanligt när man har trevligt, och även om det var regntunga skyar som hängde över det gamla klostret, som hade vädergudarna den goda smaken att inte släppa ner någon fukt över oss.  Trots trängsel verkade alla trivas i myllret, och det var inga sura miner trots trängseln. Vi får väl se om MHK väljer Bosjökloster fler gånger. Jag har inget emot det i alla fall.

En mycket fin Morris Cowley -57 som tidigare varit klubbil, men som nu bytt ägare. Hoppas den kommer tillbaka. Klubbens maskot, den strävhårige taxen Knatte, trivs i husse Bengt Möllers Morris 10/4 1935. Han och hans hundbror Emil är vana gammelbilsåkare.

Vi ses då. Lasse Lundberg